Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Březnové zásahy dobroučských hasičů

V sobotu 5.března vyjeli dolnodobroučtí hasiči k požáru do Dolního Houžovce, kde se při pálení starých větví vymkl oheň kontrole a postihl zhruba sto metrů čtverečních travního porostu. Před příjezdem hasičů byl požár zvládnut profesionální jednotkou z Ústí nad Orlicí.

Požár v Dolním Houžovci

K dalšímu požáru, tentokrát do Dolní Dobrouče, vyjeli hasiči hned v pondělí 7.března. Opět šlo o pálení, které se vymklo kontrole. Oheň se rozšířil do ovocného sadu a hrozilo, že bude zasažena přilehlá chata a louka. Na likvidaci požáru byly nasazeny dva proudy C a jednotka HZS Ústí nad Orlicí nasadila jeden vysokotlaký proud.

Třetí výjezd byl nahlášen 13.března. Jednalo se o likvidaci následnů dopravní nehody osobního automobilu s tragickým koncem na cyklostezce v Dolní Dobrouči.

Další březnový výjezd byl 26.3. k požáru lesa v Horní Dobrouči. Nahlášené pálení se vymklo z ruky, postihlo velkou část paseky a zasažení ohněm hrozilo i okolním lesům. Ve špatně přístupném terénu zasahovalo celkem sedm hasičských jednotek, kterým se po třech hodinách podařilo oheň dostat pod kontrolu.

30. března byl opět nahlášen výjezd k požáru do Horní Dobrouče, kde měla osoba provádět plošné vypalování travního porostu, které je zakázáno. Po nalezení místa události bylo zjištěno, že se jedná o pálení shrabané trávy a bezprostřední rozšíření ohně do okolí proto nehrozilo. Policie ČR posléze zjistila, že sousedé mají mezi sebou spory, které vyústili mimo jiné v nahlášení pálení jednoho z nich na tísňovou linku. Díky špatným sousedským vztahům měli hasiči jeden zbytečný výjezd.

JSDH Dolní Dobrouč

Sdílet