Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro zraněné přiletěly 2 vrtulníky

V sobotu 2. dubna se stala krátce před polednem na silnici I/43 – přesněji na obchvatu obce Opatov, vážná dopravní nehoda. Řidič osobního vozu Škoda Octavia z dosud nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se střetl s dalším protijedoucím vozidlem. Tím byl osobní vůz Toyota Yaris.

Ilustrační foto

Řidič octavie měl utrpět zranění, která mu byla v nemocnici ošetřena, a poté měl být propuštěn do domácího léčení. Takové štěstí již neměla tříčlenná posádka toyoty. Pro vážně zraněnou řidičku a jednu ze spolujezdkyň přiletěly 2 vrtulníky letecké záchranné služby. Jedna ze zraněných byla transportována do Brna, druhá do Hradce Králové. Další členka posádky byla převezena vozidlem RZP do svitavské nemocnice.

U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku, její výsledek byl negativní. Vážně zraněné řidičce bude v nemocnici odebrána krev, neboť s ohledem na zranění nebylo možné dechovou zkoušku provést. Hmotné škody na obou vozidlech jsou předběžně odhadnuty na 350 tisíc korun.

Na místě nehody zasahovaly všechny složky IZS (hasiči, lékaři, policie). Silnice byla po dobu vyšetřování nehody a odstranění následků kolize úplně uzavřena. Provoz byl veden po objízdné trase.

Okolnosti této kolize jsou předmětem i nadále probíhajícího vyšetřování dopravních policistů.

Zdroj: PČR nprap. Anna Štegnerová

Sdílet