Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté vrazili do hořícího bytu

V pátek nad ránem dorazili policisté z oddělení hlídkové služby k hořícímu domu v ulici Majdalenky. Shromáždění nájemníci jim sdělovali podezření, že hoří v bytě ve 4. patře, kde bydlí starší žena.

Ilustrační foto

Vzápětí už policisté stáli u dveří do bytu. Dveře byly horké, ale ještě se jich dalo dotknout. Kolem zárubní unikal štiplavý dým. Na bušení a volání se ozvalo jen krátké zasténání a zlověstný praskot šířícího se požáru. Policisté vyrazili dveře do bytu, jehož jeden pokoj byl zcela zachvácen plameny, které už začaly spalovat předsíň a dveře k druhému pokoji, ze kterého bylo slyšet sténání.

Hlídka ženu za dveřmi povzbuzovala, ať se pokusí doplazit k balkonu a tam se schová. Více už jí oheň nedovolil a musela rychle opustit prostor. Na chodbě ještě strážci zákona pomohli najít jednomu nájemníkovi dveře od bytu, z jehož oken informovali hasiče, kteří dorazili na místo požáru. Lehce zraněnou čtyřiasedmdesá­tiletou ženu hasiči nakonec vysvobodili skutečně z balkonu.

HZS JHM:

Jednotky SDH Brno Husovice, SDH Brno Soběšice, HZS Lidická vyjely na kouř na chodbě ve výškové budově. Jednalo se o požár bytu. Zásah jednoduchým vedením C. 2 zraněné osoby předány do péče ZZS. 1:58 lokalizace. 2:23 likvidace.

Sdílet