Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pokračují ve školení krizových pracovníků

Ve čtvrtek 31. března se uskutečnila ve Školním a výcvikovém zařízení HZS ČR – Brno další část odborného vzdělávání určeného pouze pro starosty obcí s rozšířenou působností. Tentokrát bylo vzdělávání připraveno pro starosty Jihomoravského, Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje. Za Zlínský kraj se vzdělávání zúčastnilo 10 starostů. Ve Zlínském kraji je zřízeno celkem 13 obcí s rozšířenou působností.

Tato odborná příprava je HZS ČR organizována ve spolupráci s dotčenými ministerstvy a ústředními správními úřady v souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, která byla schválena usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14, a také v souladu s § 10 odst. 1 písm. b), zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení (krizový zákon), ve znění pozdějších předpisů.

HZS Zlínského kraje, jako vůbec první v ČR, ve spolupráci s krajským úřadem Zlínského kraje, složkami IZS a dotčenými správními úřady na úrovni kraje, uspořádal v měsíci únoru tohoto roku obdobné zaměstnání pro všechny starosty měst a obcí Zlínského kraje. Zaměstnání se konalo v Luhačovicích a celkem se ho zúčastnilo 145 starostů z celkového počtu 305 obcí. Celková účast zástupců samosprávy tedy představovala 47,54%. Přítomní starostové se měli možnost seznámit, prostřednictvím jednotlivých přednášek, se základními informacemi z oblasti krizového řízení, ochrany obyvatelstva i požární ochrany.

plk Ing. Zdeněk Otrusina
náměstek KŘ pro prevenci a CNP

Sdílet