Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V budově obývané bezdomovci hořelo větší množství odpadu

Požár odpadu se rozšířil do střešní konstrukce a zaměstnal hasiče na pět hodin. Nevyužívaná budova v Bohaticích je v havarijním stavu.

Velké množství nahromaděného odpadu v prvním patře nevyužívané budovy bývalé vojenské správy v karlovarské čtvrti Bohatice začalo hořet v neděli večer. Z hromady odpadu se požár rozšířil i do střešní konstrukce a také do prostoru mezi stropem a podlahou.

Podle policie budovu obývají bezdomovci, hasiči proto v první fázi důkladně prohledali celý prostor, aby vyloučili, že uvnitř hořícího objektu někdo nezůstal. Zevnitř budovy uhasili hořící odpadky, z výškové techniky pak plameny na střeše. Požár se ale dál držel v konstrukci střechy a podlah, hasiči proto museli část podkroví a hlavně stropu mezi přízemím a prvním patrem rozebrat.

Zásah ukončili po pěti hodinách, ráno se pak ještě společně s vyšetřovatelem požárů na místo vrátili na kontrolu. Vyšetřovatel na základě posouzení stavu budovy dal podnět stavebnímu úřadu karlovarského magistrátu na zabezpečení celého objektu, který je v havarijním stavu.

Vzhledem ke stavu budovy je požár veden bez škody, příčina je v šetření, nejpravděpodobnější varianta je nedbalost bezdomovců.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, CAS 32 T815, AŽ 37 Iveco)
  • JSDH Stará Role (CAS 24 L101)
  • JSDH Ostrov n/O (CAS 20 MAN)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet