Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár opuštěného objektu v Ondřejovicích

U požáru opuštěného neobydleného domu zasahovaly v noci z neděle 10. dubna 2011 na pondělí 11. dubna 2011 čtyři jednotky hasičů. Požár zničil střechu, nikoho nezranil. Výše škody i příčina vzniku požáru jsou v šetření.

Ilustrační foto

Požár domu v Ondřejovicích byl nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v neděli 10. dubna 2011 v 22:26 hodin. Na místo postupně vyrazili profesionální hasiči z Jeseníku a dobrovolní hasiči ze Zlatých Hor, Ondřejovic a Mikulovic. Když přijela první jednotka na místo, část střechy domu už byla v plamenech. Při požáru došlo ke shoření vnitřního dřevěného schodiště, proto se hasiči nemohli dostat do vyšších pater a museli použít nastavovací žebříky.

Oheň se hasičům podařilo lokalizovat asi hodinu po ohlášení, zlikvidovali jej deset minut před jednou hodinou ranní. Na místě do pondělního rána zůstávala jednotka dobrovolných hasičů z Onřejovic, která ještě v 2:00 hodin, ve 4:00 hodin a v 6:30 hodin provedla dohašení požářiště a jeho prolití vodou. Vzhledem k tomu, že se jednalo o opuštěný neobydlený dům, při požáru nebyl nikdo zraněn.

Výši škody a příčinu vzniku požáru dnes bude zjišťovat vyšetřovatel příčin vzniku požáru HZS Olomouckého kraje.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet