Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pracovali ve výškách

V průběhu neděle 17. dubna 2011 hasiči z celého kraje zasahovali u čtyř zásahů, které se odehrávaly ve výšce. Nejprve sundávali kolo ze stožáru osvětlení, pak zachraňovali sebevraha, kočku a odstraňovali strom spadlý na sloup elektrického vedení.

Ilustrační foto

První událost byla nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 7:01 hodin v Bohuňovicích. Na místo vyrazili drážní hasiči (hasiči Správy železniční dopravní cesty) z Olomouce s technickým automobilem a kolo ze stožáru osvětlení sundali.

Druhá událost byla hlášena na tísňovou linku v 12:32 hodin v Olomouci na ulici Jeremenkova. Muž v pátém patře hotelu vyhrožoval seskokem dolů. Hasiči nainstalovali plachtu pro seskok, výškovou technikou znemožnili otevření okna a přes uzamčené dveře se dostali do pokoje. Muže předali ZZS a PČR.

Třetí událost se odehrála v 14:28 hodin v Jeseníku na ulici Krameriova. Asi 12 metrů vysoko v okapu na střeše domu seděla kočka. Na místo vyjeli hasiči z Jeseníku s automobilovým žebřem. Po příjezdu hasičů na místo události kočka vyběhla z rýny a střešním oknem se vrátila zpět k majitelům.

Poslední „výšková“ událost byla nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 19:55 hodin ve Šternberku v Jívavské ulici. Strom shodil sloup elektrického vedení a spolu zasahovaly do komunikace. Hasiči strom odstranili a čekali na příjezd technika energetické společnosti. Po jeho příjezdu a sdělení, že pod el.proudem jsou pouze dráty veřejného světlení, hasiči odstranili sloup z vozovky.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet