Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči cvičili v nemocnici v Mladé Boleslavi

Požár na oddělení gynekologie v Klaudiánově nemocnici byl ohlášen tlačítkovým spínačem EPS ve 13 hod. Na místo dle plánu taktického cvičení vyjela jednotka HZS SČK z Mladé Boleslavi a JSDH Podlázky.

Jednotka HZS se na místo dostavila s technikou CAS 24 T-815 (1+5) a AZ 37 Iveco (1+2), JSDH s CAS 15 Scania (1+3). Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o požár v 5. NP, konkrétně v cytologické laboratoři. Zde mělo dojít ke vznícení kontrastní látky při zkoumání vzorků.

Jednotky provedly bojové rozvinutí proudu C po schodech do prostoru 5. NP s použitím hadicových košů a dále ustavení automobilového žebříku a natažení vysokotlakého proudu po žebříku do prostoru laboratoře. Zásah byl veden „na sucho“ v DPO v činnosti. Jednotky provedly „uhašení“ požáru a kontrolu vzduchotechnicky zda se požár nešířil.

Po provedené likvidaci byl zabalen použitý materiál a následovala prohlídka objektu za účelem seznámení se s důležitými prostory z hlediska požárního zásahu. Následně bylo cvičení vyhodnoceno a ukončeno. Součástí cvičení bylo také prověření příjezdových možností do areálu nemocnice a dostupnost nástupních ploch pro PT.

Cvičení byli přítomni VS Mladá Boleslav, ředitel nemocnice, technik BOZP a PO a redaktoři místních medií.

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet