Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Popáleného muže transportoval vrtulník

Proč muž vylezl na sloup s elektrickým vedením v Úšovicích u Mariánských Lázní zjišťuje policie a vyšetřovatel požárů.

Ilustrační foto

Jako požár sloupu s elektrickým vedením, na kterém je člověk, měli hasiči ze stanice Mariánské Lázně hlášenou událost dnes ráno krátce po sedmé hodině. Na místo vyjelo družstvo profesionálních hasičů, operační středisko mezitím ověřovalo u oznamovatele místo a rozsah události.

Oznamovatel doplnil, že muž ze sloupu už spadl na zem. Hasiči zajistili místo události a asistovali záchranné službě, která si muže převzala. Hořelo na něm oblečení a byl popálen. Záchranná služba povolala na místo pro transport vrtulník, hasiči zajistili prostor pro přistání.

Muž po vyšplhání na sloup pravděpodobně dostal ránu elektrickým proudem, elektřina následně vypadla v okolí místa zásahu.

por.PhDr.Papežová Zdeňka, Policie ČR:

Policisté vyšetřují případ pádu mladého muže ze sloupu vysokého napětí. Dnes ráno byl na sloupu elektrického napětí, na kterém je vedeno napětí 22KV, nalezen hořící muž, který se nacházel v horní části sloupu přibližně sedm metrů nad zemí, ze kterého následně spadl na zem.

Muž utrpěl nezjištěné množství popálení horních končetin a krku s neustanovenou dobou léčení a drobné oděrky. Zranění si vyžádalo letecký transport do FN Královské Vinohrady v Praze.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet