Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět požárů na Olomoucku

V úterý 19. března 2011 během dvou hodin museli hasiči na Olomoucku likvidovat pět požárů. Většinou se však jednalo o požáry odpadu, tedy beze škody.

První požár byl nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 17:40 hodin v Olomouci na ulici Kateřinská. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že hoří matrace na teplovodním potrubí. Požár zničil izolaci a kabel. Podle vyšetřovatele nezpůsobil žádnou škodu.

Druhý požár byl oznámen na tísňovou linku v 17:47 hodin v Křelově na ulici Večeřova. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, hasiči SŽDC a dobrovolní hasiči z Horky nad Moravou, Náměště na Hané, Senice na Hané. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří odpad senáže, siláže a různých dřevěných odštěpků na ploše asi 20 × 70 metrů. Hasiči požár zlikvidovali, podle majitele nezpůsobil žádnou škodu. V průběhu středy si majitel zajistí rozhrabání a dohašení zbytků požářiště.

K třetímu požáru do Litovle-Novosad vyjížděli v 18:51 hodin profesionální hasiči z Litovle a dobrovolní hasiči ze Třech Dvorů. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že hoří provizorní chatka dětí a travní porost. Hasiči nasadili na likvidaci požáru o rozměrech 4 × 5 m dva proudy vody. Požár nezpůsobil žádnou škodu a s největší pravděpodobností jej založily děti.

Čtvrtý požár byl oznámen Hasičskému záchrannému sboru Olomouckého kraje v 19:27 hodin v Dlouhé Loučce na ulici Újezdská. Dvě jednotky hasičů (PS Uničov a SDH Dlouhá Loučka) tam vyjely bojovat s požárem v zahradnictví. Před příjezdem hasičů oheň zlikvidovali zaměstnanci firmy. Požár zasáhl izolaci elektrického rozvodu, která odkapávala na plastové sadbovače umístěné u vstupu do skleníku. Podle spolumajitele požár způsobil předběžnou škodu ve výši 70 tisíc korun, příčinou jeho vzniku byla technická závada (elektrický zkrat).

K poslednímu požáru vyjížděli hasiči v 20:06 hodin do obce Bezděkov. Na místě hořela hromada pilin v příkopě. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet