Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zlatá exploze

Naši závodníci na Novém Zalandu září. Během prvních sportovních klání získala naše výprava sedm zlatých, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Česká žeň cenných kovů, ale určitě nekončí. Zprávy z centra sportovních klání přináší Bohouš Dušek.

Den pátý

Včera večer navštívila část výpravy místní Antractic centrum. Dům plný ledu a sněhu, kde si vypůjčíte zimní oblečení a můžete se oddávat zimním radovánkám. Po ukončení návštěvy jsme nechtěli věřit vlastníim očím, ulici bičovaly ohromné kroupy a bylo bílo jako uvnitř centra. I teplota venku dosahovala jen o málo stupňů více než uvnitř.

Ráno jsme se probudili do neuveřitelné zimy. Na ulicích byly hromádky zmrzlého deště a na jihu od Christchurch napadl dokonce sníh. Teď by se nám hodily ty lyžarské rukavice a čepice do kterých byla den před zahajovacím ceremoniálem oděna celá výprava Venezuely.

Ale ani toto počasí nezaskočilo nase zápasníky. Zlatá exploze českého týmu, jinak se výsledek nedá komentovat. Naši zápasníci nenašli na místních žíněnkách přemožitele. Získali 4 zlaté a 1 bronzovou medaili.

Ve váze do 60 Kg Radek Hemelíik
1. ve volném stylu, 1. místo v zápase Řecko-římském

Ve váze do 74 Kg Ladislav Snallý
1. ve volném stylu, 1. místo v zápase Řecko-římském

Ve váze do 96 kg Oldřich Dvořák 1. místo v zápase řecko řimském,

Vasil Zelev
3. místo v zápase Řecko-římském

Po skončení turnaje byl Olda Dvořák vyzván k exhibičnímu zápasu s borcem místního zápasnického klubu. V tomto zápase Olda na body těsně podlehl.

Lépe jsme náš státní svátek oslavit nemohli. Mimochodem státní svátek se slavil i zde. Čtvrté pondělí v říjnu se zde slaví svátek práce.

Den šestý

Dnes jsme se probudili do krásného jarního dne plného slunce.Teplota venku dosahovala 20 stupňů. Ideální počasí pro cyklistiku a atletiku. Ráno nastoupil k cyklistickému závodu Jarda Vavřejčka. Tento náš borec si vedl velice statečně.V zá­věrečném spurtu ve skupině společně s třemi francouzi, kteří evidentně jeli tak, aby Jardu zavřeli se Jarda excelentně prosmykl a do cíile dorazil na prvníim místě.

Ondra Sádlo hned prvním pokusem dal vědět jakou si s sebou přivezl koulařskou formu. Svými výkony navázal na svou zlatou séri. Na čtyřech po sobě jdoucíich hrách nenašel přemožitele. Petr Gazur k tomu přidal dvě stříbrné v běhu na 100 m a ve skoku dalekém.

Podlehl jsem atmosféře závodu a i přes nedoléčené zranění jsem nastoupil na start běhu na 100 m a skok do dálky. Při skoku do dálky jsem si bohužel ve druhém pokusu zranění obnovil.

Zítra je druhý den atletických závodů. Soudě podle dosavadních výsledků si myslím, že bychom mohli naší dosavadní medailovou sbírku ještě rozšířit. Josef Málek zítra vstupuje do turnaje ve stolním tenise.

Jaroslav Vařejčka
kategorie 45 – 49 let silniční závod 1. místo

Ondřej Sádlo
kategorie open 1. místo vrh koulí

Petr Gazur
kategorie 40 – 44 let
2. místo na 100m, 2. místo ve skoku dalekém

Bohumil Dušek 35 – 39 let
5.místo na 100 m, 5. místo ve skoku dalekém
Sdílet