Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mistrovství HZS ve futsalu

Ve dnech 26.-27. října 2005 se ve Vysokém Mýtě uskutečnil již několikátý ročník přeboru hasičů ve futsalu. Hlavním organizátorem je HZS v Ústí nad Orlicí pod vedením Pavla Zámečníka.

Na přebor bylo přihlášeno celkem 14 družstev. Na poslední chvíli, v den, kdy vše mělo začít, odřeklo účast GŘ HZS z Prahy. Organizátorům to způsobilo velké potíže, protože vše bylo připraveno pro 14 družstev, a tak se na poslední chvíli muselo přepracovat rozlosování do skupin.

Tato akce má zakotvenou dobrou tradici a hasiči se do Vysokého Mýta vracejí velmi rádi. Bylo to vidět na přátelské atmosféře, která během zápasu i po nich v hale panovala. Po zápase byla možnost dobrého občerstvení u stánku.
Hrálo se vyřazovacím způsobem celkem ve čtyřech skupinách. Ve čtvrtek 27. října začal tuhý boj o první místa. A jak se znovu ukázalo, nejlepším mužstvem byla opět Moravskoslezský kraj-OSTRAVA. Ta tento boj vyhrála již po několikáté a zatím v posledních ročnících nenalezla přemožitele.
Nejlepším střelcem zápasu byl s celkovým počtem střelených branek – 8 gólů – vyhlášen Martin Pliska z Moravskoslezského kraje –Ostravy.
Nejlepším brankářem byl vyhlášen Karel Krejčí z kraje Vysočina.

Velké poděkování patří Domovu mládeže ve Vysokém Mýtě, který vede pan PaeDr. Jiří Podroužek, který hasičům připravil dobré zázemí pro toto mistrovství. V areálu se nacházelo ubytování, strava a hala na jednom místě.

Celkové výsledky: 1.místo OSTRAVA
2.místo KARVINÁ
3.místo KRAJ VYSOČINA

Text a foto: Václav Hakl
Sdílet