Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soptíkův pohár KZP Finance 2011 zahájen

V sobotu 23.dubna 2011 byl v Bítouchově u Semil zahájen letošní ročník „Soptíkův pohár KZP finance 2011“ v požárním sportu mládeže na semilsku.

Obě dvě kategorie, mladší i starší mladí hasiči, přivítalo bítouchovské sportoviště se sluníčkem nad hlavou, připravenou dráhou na štafetu 4× 60 metrů a prostorem pro požární útok. Hlavní rozhodčí bratr Miroslav Medek na úvodním nástupu všech 26 soutěžních družstev pozdravil a seznámil se základními údaji soutěže, která se provádí dle pravidel požárního sportu mládeže Plamínek. Poté předal slovo dalším rozhodčím jednotlivých soutěžních úseků.

Starší zahájili požárním útokem a mladší již výše zmíněnou štafetou, po ukončení těchto disciplín naopak. V kategorii mladších se soutěže účastnilo celkem 12 družstev a celkovým vítězem se stalo družstvo SDH Brada – Rybníček „A“, druhé místo pak vybojoval SDH Jablonec n. Jizerou a třetí příčka patřila SDH Libuň. V kategorii starších si zlato domů odvezl SDH Tatobity „A“, druhá příčka a stříbrné medaile druhý tým SDH Tatobity „B“ a bronz patřil SDH Roprachtice.

Následující den, v neděli 24.dubna 2011, se konalo druhé kolo Soptíkova poháru KZP Finance a to v Bozkově. I zde úvodní slovo patřilo hlavnímu rozhodčímu bratru Medkovi a dalším dílčím rozhodčím. V kategorii mladších hasičů se celkem přihlásilo 7 soutěžních družstev a v druhé, starších hasičů, 12 družstev. I v tento den soutěžícím počasí přálo. Stejně jako den předtím, starší zahájili požárním útokem a mladší štafetou, ale tentokráte podle CTIF, která je na 400 metrů v 9ti různých úsecích.

V kategorii mladších si zlato domů odvezl SDH Brada – Rybníček „A“, druhé místo patřilo týmu z SDH Jablonec n. Jizerou a obě družstva tak zopakovala sobotní výsledky a pořadí. Bronz si domů odvezlo družstvo z SDH Brada – Rybníček „B“. V kategorii starších si pohár a zlaté medaile domů odvezl tým SDH Tatobity „B“, stříbro starší hasiči z SDH Roprachtice a třetí místo obsadilo družstvo SDH Tatobity „A“.

A co to znamená v celkovém průběžném pořadí? Zlato v mladší kategorii má zatím ve svém držení jednoznačně mládež z SDH Brada – Rybníček „A“, stříbro pan SDH Jablonec n. Jizerou a třetí místo mládeži z SDH Bítouchov. První místo u starších hasičů patří SDH Tatobity „B“, druhé SDH Tatobity „A“ a bronz zatím patří SDH Roprachtice.

Obou sborům, které pořádali tyto soutěže patří velké dík za zvládnutí obou dnů, za jejich připravenost a organizaci. Příště, tj. v sobotu 30.dubna 2011, se naši mladí hasiči rozjedou do Košťálova, kde se bude konat třetí kolo „Soptíkova poháru KZP finance 2011“

Ladislav Bruckner – místostarosta SDH Semily 1.

Sdílet