Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cvičení jako v reálu

Dne 8. 11. 2005 v 16:37 hod. byl vyhlášen poplach jednotce SDH Nymburk, která byla vyslána k dopravní nehodě s následným požárem osobního a nákladního vozidla v katastru obce Křečkov(8km).

Jednotka vyjela do dvou minut od nahlášení události s Renault Midlum CAS 24 v početním stavu 1+4. Již z obce Budiměřice cca 3 km od Křečkova byl vidět hustý černý stoupající dým. Po příjezdu na místo události 16:52 hod. požár v plném rozsahu po střetu nákladního (Avia) a osobního vozidla (Fiesta). Po průzkumu zjištěno, že ve vozidlech se již nenachází žádné osoby a vozidla nejsou na pohon LPG, byl nasazen vysokotlaký proud a dále posílen o 1 x C proud s proudnicí Rambojet. Provedeno osvícení místa události prostřednictvím teleskopického stožáru 2×1000 W a centrály. 16:55 hod. – Hlášena lokalizace, jednotka dále provádí otevření motorového systému a dveří osobního vozidla za pomocí VRVN1 a dohašovací práce. Zredukovány proudy na 1 x C proud Rambojet. 17:21 – Hlášena likvidace. Jednotka provedla úklid a sbalení materiálu a vracela se na základnu.

Jednalo se o taktické cvičení jednotky SDH Nymburk JPO III v důsledku ověření akceschopnosti, dojezdového času, seznámení členů SDH s možnými riziky při likvidaci a taktikou při podobných událostech. Při zásahu jako přihlížející přítomni velitel jednotky a zástupce velitele jednotky a v co nejkratší době dojde k vyhodnocení taktického cvičení a rozebrání videa DVD, které bylo pořízeno od nahlášení události, cesty k místě zásahu v dopravní špičce až po likvidaci požáru.

Děkujeme tímto Mílovi Mejzrovi (HZS Nymburk) za důvěryhodnou přípravu simulace dopravní nehody s následným požárem a poskytnutí prostoru.

s pozdravem

Sbor dobrovolných hasičů města Nymburk
Zdeněk Vocásek, starosta hasičů města Nymburk
Sdílet