Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havaroval pod vlivem drog

Jedno těžké a jedno lehké zranění si včera 26. dubna 2011 v dopoledních hodinách vyžádala havárie auta v Černilově. Drogový test u řidiče byl pozitivní na přítomnost amfetaminu.

Havárie se stala včera 26. dubna 2011 krátce před půl desátou dopoledne v Černilově na Královéhradecku. Jedenatřicetiletý řidič z Hradce Králové na mokré vozovce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění levotočivé zatáčky vyjel s autem Fiat Marea mimo silnici, kde narazil do sloupu elektrického vedení a oplocení rodinného domu. Řidič vyvázl s lehkými zraněními a jeho o čtyři roky starší spolujezdkyně utrpěla těžká zranění. Oba byli převezeni do královéhradecké fakultní nemocnice.

Policisté řidiči při dechové zkoušce nenaměřili alkohol. Muži zákona u řidiče provedli další zkoušku, a to přístrojem Drugwipe 5 ke zjištění, zda není pod vlivem návykové nebo psychotropní látky. Test skončil s pozitivním výsledkem na látku amfetamin. Následně se řidič v nemocnici podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči. Motorista se při výslechu policistům doznal, že požil pervitin. Škoda na vozidle činí 40 tisíc korun na sloupu elektrického vedení a oplocení domu je škoda předběžně odhadnuta na čtyři tisíce korun.

Policisté hříšníka podezřívají ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až čtyřletým trestem odnětí svobody.

zdroj: PČR nprap. Anna Pešavová

Sdílet