Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu tří aut hasiči vyprošťovali mladého řidiče

Dne 27. 4. 2011 v 11:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké dopravní nehodě u Tlumačova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici I/55, mezi obcí Otrokovice a Tlumačov, došlo k velmi těžké dopravní nehodě tří vozidel zn. Honda S2000, VW Transporter a Š Fabia.

Podle svědků jel mladý řidič hondy velmi vysokou rychlostí, když se dostal do kolize s dalšími auty. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění a zaklínění mladého řidiče v cabrioletu. Na pomoc museli vyjet hasiči, zdravotníci i policisté.

Hasiči byli na místě nehody za čtyři minuty od výjezdu ze stanice. Velitel zásahu potvrdil závažnost nehody a urgoval dojezd zdravotníků. Bleskově bylo připraveno vyprošťovací zařízení a za pomoci hydraulických nástrojů bylo postupně uvolněno sevření kolem řidiče.

Asi po deseti minutách prací se podařilo mladého muže vytáhnout a předat připravené posádce zdravotnické záchranné služby. Po dalším nutném ošetření byl pacient v kritickém stavu odvezen do nemocnice k hospitalizaci.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči také s úklidem vozovky na hlavním tahu. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet