Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Blesková akce strážníků a hasičů skončila úspěšně

Dne 27. 4. 2011 v 10:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vytažení osoby z řeky Moravy v Kroměříži.

Ilustrační foto

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem a člunem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v řece Moravě plave bezvládné tělo muže.

Rybáři si všimli plujícího těla po vodě a informaci nejdříve oznámili na tísňovou linku Městské policie Kroměříž a následně také informovali záchranáře na tísňové lince 112. Hladina odnášela bezvládné tělo a bylo zde podezření na úmrtí.

Jako první na místo dorazila hlídka strážníků, která hasičům potvrdila, že z mostu vidí na hladině tělo člověka. Proud řeky zanesl tělo ke kraji a strážníci muže vytáhli na břeh. K jejich velkému překvapení muž otevřel oči a vyplivl vodu.

Hasiči se okamžitě pustili do resuscitace k udržení základních životních funkcí a na pomoc byla přivolána posádka zdravotnické záchranné služby. Lékař si následně pacienta převzal do své péče a odvezl ho do nemocnice k dalšímu opatření.

Jak se ukázalo, tak ani na první pohled bezvýchodná situace nemusí vždy skončil tragicky a při záchranách osob opravdu rozhodují minuty. Na počátku však byla všímavost občanů a jejich včasné volání o pomoc.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet