Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněnou z nehody u Klen transportoval vrtulník

Náchodská dopravní policie žádá veřejnost o pomoc při objasnění dopravní nehody, která se stalav sobotu 24. dubna 2011 mezi 14.10 až 14.15 hodinou u obce Kleny.

K nehodě došlo při odbočování z hlavní silnice vlevo k obci. Osobní automobil Favorit červené barvy, který jel do Náchoda, najel ke středu a začal odbočovat vlevo do Klen. Vpravo jej objel osobní automobil, který pokračoval rovně.

V době, kdy Favorit zahájil úkon odbočení, byl ale již předjížděn osobním vozem Ford Probe, a došlo k nárazu do jeho přední části. Při nárazu dostal automobil Ford smyk a po přetočení narazil do pravého břehu vedle silnice. Z vozu vypadla spolujezdkyně a utrpěla vážné zranění hlavy, s nímž byla transportována do hradecké fakultní nemocnice. Ostatní účastníci nehody vyvázli bez zranění. Na vozidlech byla vyčíslena hmotná škoda 10 a 70 tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou.

Policisté hledají osádku osobního automobilu, který objel Favorit, připravující se k odbočení, z pravé strany a pokračoval dále směrem na Českou Skalici. Jejich svědectví by policistům pomohlo k objasnění celého nehodového děje. Mohou volat na bezplatnou linku 158 nebo přímo náchodské dopravní policii na telefon 974 534 254.

zdroj. PČR pro. Bc. Eva Prachařová

Sdílet