Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Narkomanské doupě vyhořelo do základu

Jednotky HZS Praha ze stanic č. 1 a 3 byly vyslány k požáru bytu. Jednalo se o požár dvoupokojového bytu v plném rozsahu ve čtvrtém nadzemním podlaží. Požárem byl byt zcela zničen.

Byt na pražském Žižkově zachvátil ráno požár. Plameny ho zcela zničily. Hasiči likvidovali oheň několik hodin, protože se dostal i do stropu starého domu. Byt, který obývají narkomani, přitom důvěrně znají. V drogovém doupěti totiž hořelo už v létě. Požár vypukl ve dvoupokojovém bytě ve čtvrtém podlaží domu ve Štítného ulici v Praze 3 krátce po půl šesté. Když hasiči v 05:40 na místo přijeli, plameny už šlehaly z okna. Požár likvidovaly tři desítky hasičů. Oheň byt zcela zničil. Prohořela také díra do stropu, v horním bytě naštěstí nikdo nebyl. Voda z hašení promáčela byt o patro níž. Nikdo nebyl zraněn. Oheň se však dostal do stropu, který museli hasiči pomalu rozebírat a zkoumat termokamerou. Kvůli zdlouhavému postupu tak na místě zůstávali dlouhé hodiny. Příčina požáru zatím není jasná. Ve stejném bytě, který obývají narkomani, však hořelo už koncem července. „Tehdy hořelo jen v jedné místnosti. Už tehdy byl byt hodně zdevastovaný, chyběly tam dveře, na zemi se válely injekční stříkačky a rozbitý nábytek,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

Příčina požáru se ale tehdy nezjistila. Buď to byl podle hasičů úmysl, pravděpodobnější je ale nedbalost při používání otevřeného ohně, například při ohřívání drogy nad svíčkou.

Foto: Radek Krahulík
Sdílet