Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Simulovaný požár ve Skořicích

V sobotu 23. dubna si hasiči okrsku č.3 udělali ve Skořicích pracovní odpoledne se zaměřením na pohyb v zakouřených prostorách a poskytnutí první pomoci zraněným osobám v místě požáru.

Tohoto cvičení se zúčastnily jednotky obcí a sborů z Mirošova, Skořic, Přikosic, Trokavce a Štítova. Celé cvičení se odehrálo ve Skořicích pod hřbitovem v betonovém bungru. Kryt se nám povedl kompletně zakouřit. Zraněné osoby jsme rozmístili v prostoru před bungrem.

Na místo přijížděly sbory postupně. Skořice a Mirošov dodávaly vodu a případné střídání prováděli Příkosičtí a jednotka z Trokavce. Při příjezdu první jednotky byl proveden průzkum. Bylo zjištěno, že objekt je celý zasažen požárem. Dále určili, že se v jeho těsné blízkosti nacházejí zranění, kteří se skládali ze Štítoveckých hasičů.

Jednotky se rozdělily na dvě části. Jedna část zachraňovala zraněné a druhá se věnovala hašení objektu. Po dohašení a odklizení ohnisek, jsme provedli krátké vyhodnocení. Pak se všechny jednotky vrátily do svých hasičských zbrojnic.

Michal Liška
Velitel okrsku

Sdílet