Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči navštívili malé čarodějnice a čaroděje na ZŠ Kaplického v Doubí

Ve čtvrtek 28. dubna 2011 pořádala Základní škola Kaplického v liberecké části Doubí v odpoledních hodinách pro žáky a jejich rodiče školní akci u příležitosti „pálení čarodějnic“.

Malé čarodějnice a čaroděje v 16 hodin překvapila návštěva profesionálních hasičů z Liberce. Ti přijeli na školní pozemek hned se třemi vozidly – cisternovou automobilovou stříkačkou, automobilovým žebříkem a rychlým zásahový vozem určeným především pro pomoc při odstraňování následků dopravních nehod.

I když počasí celé akci moc nepřálo, děti, rodiče i učitelé si se zájmem prohlédli vybavení všech vozidel. Děti si měly možnost vyzkoušet například vyváděcí masku, nebo potěžkat hydraulické vyprošťovací nářadí, které hasiči používají zejména při vyprošťování osob z havarovaných vozů. Také se dozvěděly, jak si chránit dýchací cesty v případě požáru a další zajímavé informace. Profesionální hasiči ze směny B ochotně odpovídali na zvídavé dotazy dětí i dospělých.

Děti se při této akci mohly přesvědčit, že oheň je nejenom dobrý sluha, třeba při opékaní špekáčků na „čarodějnice“, ale může být i zlým pánem. Proto je třeba vědět, jak s ohněm zacházet a také kdy a jak volat na pomoc právě hasiče.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet