Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči v MSK hromadně darují krev

Sedm desítek dobrovolných hasičů z Karvinska hromadně daruje krev ve středu 4. 5. 2011 ráno v Krevním centru Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj. Zapojí se tak přímo na svátek svatého Floriána, patrona hasičů, do měsíční celokrajské akce „Daruj krev s dobrovolnými hasiči", která začala 15. dubna a končí 15. května 2011. Začátek odběru je již v 7 hodin.

Ilustrační foto

Například v rámci okresu Ostrava-město se na svátek hasičů přihlásilo k odběru 15 dárců krve (od 9:00 hodin v Ostravě-Porubě). Okresy Opava, Nový Jičín, Frýdek-Místek a Bruntál si dohodly individuální termíny podle potřeb a požadavků jednotlivých okresních krevních center. Na odběr hasiči obvykle přicházejí ve vycházkových uniformách.

Slavnostní zahájení „hromadného karvinského odběru“ je 4. května v 8:15 hodin v Krevním centru nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj – za účasti zástupců vedení nemocnice a organizací dobrovolných hasičů Moravskoslezské­ho kraje.

Vedení organizací dobrovolných hasičů v Moravskoslezském kraji vyzvalo k darování krve jak své členy, tak jejich rodinné příslušníky. Sbor dobrovolných hasičů s největším počtem dárců bude odměněn.


ČTĚTE: Dobrovolní hasiči z Kolínska darovali krev


Již loni se uskutečnila obdobná akce v menším měřítku – v rámci okresu Nový Jičín. Tehdy se na ni sešlo celkem 70 dárců z tohoto okresu. I dobrovolní hasiči v kraji, jejichž jednotky například stále více zasahují u těžkých dopravních nehod a osobně se potkávají s mnoha vážně zraněnými, cítí potřebu jim pomoci i „jiným“ způsobem než jen u zásahu.

Kontaktní osoba a pro další informace: starosta KSH (Krajského sdružení hasičů) MSK Ing. Leo Kuběna, tel: 602 531 924, nebo 595 136 428

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet