Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Podbořanech oslavili 140 let od vzniku

140 let své existence oslavili včera na náměstí v Podbořanech místní dobrovolní hasiči. Na jejich opravdu velice dobře připravenou oslavu se sjelo mimo jiné i několik hasičských sborů ze širokého okolí a opravdu bylo na co koukat.

Profesionální hasiči ze stanice Podbořany provedli ukázku vyproštění osob z havarovaného vozidla, Krásnodvorští a Žatečtí hasiči zde předvedli svou výškovou techniku a další..

Foto a info: Michal Hrdlička


Historie SDH Podbořany:

Dobrovolný hasičský sbor v Podbořanech vznikl v roce 1871. Nedochovaly se prameny o tom, kdo byli jeho zakládající členové. Hasičský sbor v Podbořanech byl sdružen v německé sekci hasičské zemské jednotky.

Sbor dobrovolných hasičů v Podbořanech měl v roce 1888 67 členů, politický okres Podbořany měl 19 hasičských sborů se 757 činnými členy. Tyto požární sbory disponovaly jednou savou stříkačkou (sundavací), 16 vozovými stříkačkami a dalšími 16 malými, přenosnými stříkačkami, 2785 metry hadic, 189 požárními košíky, jednou lékárničkou, více než 70 žebříky, určitým množství lan, háků, 3 plachtami na seskok, 4 přístroji do kouře, 18 různými vozy, 12 kolnami na stříkačky a 3 lezišti. Za rok sbory uskutečnily 161 cvičení a veřejných vystoupení a vyjeli k 19 požárům.

Zdroj: www.hasicipodborany.estranky.cz/

Sdílet