Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru explodovaly náboje

V neděli 27. listopadu 2005 v 16:00 hod. byl nahlášen Na Operační a informační středisko HZS Libereckého kraje požár dřevěného objektu v obci Radeč. Jednalo se o střelnici sportovního klubu Horní Police.

K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů stanice Česká Lípa a dobrovolní hasiči obcí Žandov, Nový Bor a Česká Lípa. Objekt se nacházel na samotě v nepřístupném terénu, situaci komplikovala i zledovatělá silnice a neupravená příjezdová cesta. Při příjezdu na místo byl objekt už plně rozhořen. Hasiči museli žádat o posilové jednotky. V 16:35 hod. byly na místě zjištěny pod vlivem žáru vybuchující náboje, uskladněné v objektu střelnice. Nikdo z hasičů nebyl zraněn. Na místě byli nalezeny i 2 dvoukilové a 4 desetikilové propanbutanové láhve, z nichž 2 byly už při příjezdu hasičů vyhořené. Požár se podařilo lokalizovat v 17:43 hod. za pomocí šesti automobilových cisteren a v 18:31 hod. byl požár zlikvidován.

Objekt zcela shořel. Výše škody zatím není stanovena. Příčinou požáru může být otevřený oheň nebo vznícení hořlavé látky od topidla na pevná paliva.


Info: ppor. Mgr. Iva Michalíčková, tisková mluvčí HZS LK
Sdílet