Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další požár kamionu zastavil znovu dopravu na Slovensko

Dne 4. 5. 2011 ve 13:34 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladní soupravy Starého Hrozenkova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů ze Starého Hrozenkova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, mezi Starým Hrozenkovem a Bystřicí pod Lopeníkem, došlo k rozsáhlému požáru tahače nákladní soupravy zn. Volvo.

Řidič vystoupal silnicí od státní hranice směrem k Bánovu, když za Rasovou zjistil závadu na motoru a s celou soupravou stačil pouze zastavit na krajnici hlavního tahu. Z motorového prostoru vyšlehly plameny a řidič se zachránil vyskočením ven. Sám proti požáru nemohl nijak zasáhnout a na pomoc musel přivolat hasiče.

Hasiči byli na místě požáru za třináct minut od výjezdu ze stanice. Z dálky byl vidět oblak černého kouře a doprava na hlavním tahu ke státní hranici byla zastavena. Už při příjezdu byla požárem zachvácena celá přední část soupravy a velitel zásahu potvrdil rozsáhlost požáru. Nataženým vodním vedením byly plameny sraženy a požár se podařilo rychle lokalizovat.

14:00

Velitel zásahu hlásí lokalizaci požáru. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na návěs a převážený náklad kvádrů. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Během práce hasičů byla doprava na hlavním tahu zcela uzavřena hlídkou policie.

14:15

Na hašeném tahači se projevila skrytá ohniska požáru a na některých místech znovu začalo hořet. Hasiči se k ohniskům dostali a postupně je zlikvidovali.

14:45

Velitel zásahu hlásí celkovou likvidaci požáru. Hlídka policie pustila dopravu do jednoho jízdního pruhu. Kolony vozidel se pomalu rozjíždí. Na místě už pracuje vyšetřovatel hasičů z Uherského hradiště.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Jako příčina vzniku požáru byla určena technická závada na elektroinstalaci u kabiny nákladního tahače. Plameny zasáhly především vnitřní prostor kabiny, která vyhořela. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 200.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 500 tis. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet