Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár části střechy rodinného domu

Dne 30. 11. 2005 v 05:34 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v obci Jablůnka.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Jablůnka se zásahovým vozem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru části střechy rodinného domu.

Hasiči rychle rozvinuli dva proudy vody a pronikli na střechu domu. Postupně musela být odkryta část střechy a hasiči se dostali k místu požáru. Při požáru museli hasiči vynášet nejrůznější věci z půdního prostoru a dostávat se postupně k drobným ohniskům, která byla následně dohašena. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na celou střechu rodinného domu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byl zazděný trámek střešní konstrukce v tělese komína domu. Teplo z komína prostoupilo na dřevěný trám, který se vzňal a způsobil požár. Požár poškodil střešní konstrukci přístavku, ale také část střechy hlavní budovy domu. Škoda na majetku byla vyčíslena na 120.000 Kč. Požár jako první zpozorovali sousedé, kteří vzbudili majitele domu a požár také nahlásili na tísňovou linku.

Při zásahu hasičů byla částečně omezena průjezdnost hlavního silničního tahu I/57 v obci Jablůnka. Odstavená technika hasičů zabrala celý jeden jízdní pruh silnice a doprava musela být kyvadlově řízena policií.

V okolních obcích vyjížděli hasiči za posledních několik dnů už ke třetímu rozsáhlejšímu požáru.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet