Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tohatsu Fire Cup 2011 již má svého vítěze

V sobotu dne 24. 9. 2011 se v Olomouci – Černovíře konalo závěrečné kolo seriálu soutěží v požárním útoku s jednotnou požární stříkačkou TOHATSU FIRE CUP 2011 (TFC 2011). Šestého a závěrečného kola se zúčastnilo celkem 17 mužských a 12 ženských družstev. Zároveň zde proběhl druhý ročník soutěže hasičských družstev v požárním útoku, o putovní pohár hejtmana olomouckého kraje Ing. Martina Tesaříka v kategorii muži a o putovní pohár poslance parlamentu ČR Ing. Romana Váni v kategorii ženy. Pořadatel soutěže OSH Olomouc závěr soutěže a její slavnostní vyhodnocení situoval do Olomouce – Černovíra, ve spolupráci s SDH Olomouc – Černovír.

V seriálu soutěží v požárním sportu, Tohatsu Fire Cup 2011, se bojovalo o hodnotné ceny. Hlavní cenou v kategorii mužů byla přenosná požární stříkačka Tohatsu VC85BS, kterou věnoval Olomoucký kraj. V kategorii žen pak vítězné družstvo obdrželo hadicové sety pro požární útok, které věnovalo OSH Olomouc. Celý seriál soutěží TFC 2011 byl dotován hodnotnými cenami, které věnovalo OSH Olomouc a spolu pořádající SDH Troubelice, Drahlov, Velký Týnec, Velká Bystřice, Chválkovice a Olomouc – Černovír.

Akce se zúčastnila řada významných hostů, především hejtman Olomouckého kraje Ing. Martin Tesařík, primátor Statutárního města Olomouce Martin Novotný, poslanec PČR Ing. Roman Váňa, zástupce ředitele HZS Olomouckého kraje Ing. Václav Hrubý, náměstek starosty SH ČMS a ředitel ÚHŠ v Janských Koupelích Ing. Jan Karger, člen VV SH ČMS Antonín Zatloukal a další významní členové SH ČMS. Na soutěž se přišlo podívat více jako 500 diváků.

Ze zahraničních hostů dorazili především generální ředitel japonské firmy Tohatsu Corporation Tokio, výrobce přenosných motorových stříkaček, pan Susumu Oyama, který předal putovní pohár vítězným družstvu mužů a žen, kteří se umístili na prvním místě v celkovém pořadí soutěže Tohatsu Fire Cup 2011. Dále se soutěže zúčastnil zástupce hasičů z Ruska a Maďarska.

V kategorii muži vyhrálo družstvo SDH Břevenec, kterému hejtman Olomouckého kraje Ing. Martin Tesařík předal hlavní cenu stříkačku TOHATSU. V kategorii žen vyhrálo družstvo SDH Troubelice. Celkovou výsledkovou listinu a fotografie z TFC 2011 naleznete na www. oshol.hasici-ol.cz nebo na www.tohatsu.cz

Závěrem lze říci, že první ročník seriálu soutěží Tohatsu Fire Cup byl velmi úspěšný a celá myšlenka soutěže v požárním útoku na jednotném stroji Tohatsu obstála, protože soutěžní družstva tak měla stejné podmínky.

Seriál soutěží Tohatsu Fire Cup 2011, který se skládal ze šesti kol, vznikl za významné finanční podpory Olomouckého kraje, Statutárního města Olomouc, OSH Olomouc, firmy ZHT Group s.r.o. a Sborů dobrovolných hasičů Troubelice, Drahlov, Velký Týnec, Velká Bystřice, Chválkovice a Olomouc – Černovír. O vznik a realizaci této zdařilé soutěže se zasloužili z řad SH ČMS především Roman Mácha, vedoucí OORV a OORV při OSH Olomouc, Ing. Jiří Kropáč 1. náměstek starosty OSH Olomouc a všechny jmenované SDH, které se na přípravě a dobrém průběhu TFC 2011 podíleli.

Tímto děkujeme všem organizátorům, zúčastněným a sponzorům za realizaci zdařilé akce a těšíme se na další – druhý ročník Tohatsu Fire Cup 2012.

Zpracoval: Ing. Radim Zábranský

Foto:

Ondřej Bulva – SDH Olomouc-Černovír
http://www.sdhcernovir.own.cz/

Sdílet