Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu dodávky a osobního auta hasiči vyprošťovali

Dne 5. 5. 2011 v 08:19 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě na známé křižovatce u Bezměrova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem, kterou v rámci mezikrajské pomoci posílila další jednotka profesionálních hasičů z Kojetína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce u nájezdu na D1, nedaleko Bezměrova, došlo k vážnější dopravní nehodě velké dodávky zn. VW Crafter a osobního auta zn. Š Fabia.

Po vzájemném střetu dvou vozů skončilo osobní auto mimo silnici a v přilehlém příkopu s vodotečí. Dodávka havarovala na bok a přes silniční svodidla. Při nehodě došlo ke zranění starší řidičky osobního auta.

Po příjezdu hasičů byla zraněná řidička vyproštěna z vraku auta a vynesena na silnici. Tam jí byla poskytnuta první předlékařskou pomoc a po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby si ji lékař převzal do své péče. Po přenesení do sanitního vozu byla žena dále ošetřena a následně odvezena do nemocnice.

Hasiči se museli dál postarat o vozidla, která bylo nutné zabezpečit proti případnému požáru. Uniklé provozní kapaliny hasiči zlikvidovali sorbenty.

Majitelé vozidel se dohodli, že o vyproštění vraků se postará asistenční služba motoristů. Hasiči na místě zůstávají jen pro zabezpečení prostoru. Dopravní nehoda omezila částečně provoz na frekventované křižovatce, dopravu reguluje policie, která také nehodu šetří.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet