Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě osoby zemřely po smyku osobního auta

Dne 6. května v 16.11 hodin vyjížděli hasiči z Poličky k dopravní nehodě k niž došlo nedaleko masokombinátu v Poličce, na silnici I/34 za obcí Polička směrem na Hlinsko.

Jednalo se o kolizi osobního vozidla. Automobil pravděpodobně dostalo smyk a několikrát se přetočilo přes střechu. Vozidlo skončilo mimo vozovku v poli. Ve vozidle cestovaly tři osoby. Dva cestující utrpěli vážná zranění. Hasiči asistovali záchranné službě.

Na místo byl přivolán i vrtulník letecké záchranné služby, který ale odletěl po chvíli zpět zcela prázdný. Lékař po dlouhé resuscitaci u obou osob konstatoval smrt. Hasiči poté zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní.

Po vyšetření nehody policisty hasiči navijákem přitáhli havarovaný automobil z pole zpět na silnici a naložili ho na vozidlo odtahové služby. Událost ze strany hasičů byla ukončena ve 21.07 hodin.

nprap. Anna Štegnerová, Policie ČR, KŘP Pardubického kra­je:

Policisté u řidiče, který vyvázl bez zranění, provedli dechovou zkoušku – její výsledek byl negativní.

Příčiny a okolnosti této tragédie jsou i nadále v šetření dopravních policistů. Vyšetřování se ujal i komisař Služby kriminální policie a vyšetřování ve Svitavách. Ten dnes v souvislosti s kolizí zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet