Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetu dvou osobních vozů zraněni tři lidé

Dne 6. 5. 2011 v 15:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážnější dopravní nehodě dvou vozů u Ratiboře.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u silničního sjezdu nedaleko obce Ratiboř došlo k vážnějšímu střetu dvou osobních aut zn. Š Forman a Fiat Punto.

Po vzájemném bočním střetu na silničním sjezdu z hlavního tahu k obci Ratiboř došlo ke zranění jak řidiče prvního vozu, tak i řidiče a spolujezdkyně v druhém autě. Na místo vyjeli hasiči, zdravotníci i policisté.

Hasiči byli na místě zásahu za šest minut po výjezdu ze stanice. Původně hlášené vyprošťování se na místě nepotvrdilo a zraněné účastníky se podařilo z vraků vozů dostat bez použití speciálního nářadí. Řidiči prvního auta nasadili hasiči krční límec a po vytažení byl předán do péče lékaře posádky zdravotníků. Zdravotnická záchranná služba si převzala i oba pasažéry z druhého auta, které před vážnějším zraněním uchránily aktivované airbagy.

Po nutném ošetření byli všichni tři zranění odvezeni do nemocnice k další nezbytné péči. Hasiči se postarali o vraky aut, které bylo nutné zajistit proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. V místě nehody byla po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému částečně omezena průjezdnost. Doprava byla regulována hlídkou policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet