Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Potápěči asistovali u vytažení vozidla z náhonu

K pomoci s vytažením osobního vozidla z náhonu v Litovli vyjížděla včera, 6. května 2011, osádka technického automobilu, společně s potápěčskou skupinou z Olomouce. Krátce po 14 hodině řidič vozidla nechal odstavené vozidlo u náhonu a bohužel jej zapomněl zabrzdit.

Informaci o události přijalo operační středisko v 14:26 hod od kolegů Policie ČR. Vozidlo sjelo na vodní plochu a ještě se několik metrů posunulo a potopilo v náhonu na ulici Čihadlo. K události nejprve operační středisko vyslalo místní profesionální jednotku. Ta po provedeném průzkumu požádala o vyslání technického vozidla s hydraulickou rukou a vzhledem k větší hloubce také i o potápěčskou skupinu z centrální stanice v Olomouci.

Potápěči se ponořili na dno a uchytili za nápravy na čtyřech místech úvazy pro vytažení rukou technického automobilu. Celý zásah byl složitý nejen díky silnějšímu proudu vody, které vozidlo neustále posouvalo, ale také protože vůz zůstal ponořený pod menším přemostěním, které bránilo bezpečnému vytažení. I přes tyto nástrahy hasiči vozidlo vyprostili po hodině a půl a předali jej majiteli.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet