Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zaparkovaného osobního auta na sídlišti ve Zlíně

Dne 8. 5. 2011 ve 20:21 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem a jednotka městských hasičů ze Zlína s další cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru zaparkovaného osobního auta zn. Renault Laguna.

Majitel vozu zaparkoval před domem a asi po patnácti minutách byl zpozorován kouř. Požár vznikl v motorovém prostoru auta, které stálo v řadě dalších zaparkovaných vozů. Vedlejší vozidla si majitelé včas odvezli a nedošlo k dalšímu poškození. Počáteční snaha o uhašení požáru byla marná a na místo museli vyjet hasiči.

Jako první dorazila jednotka městských hasičů z Prštného, která přijela do pěti minut od výjezdu ze stanice. Hasiči bleskově rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a požár v motorovém prostoru uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření plamenů na celý vůz. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár poškodil celou přední část auta a způsobená škoda byla odhadnuta na 35.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na voze.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet