Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domku

Ve středu 1. prosince 2005 5 minut po čtvrté hodině ranní nahlásila Policie ČR na operační středisko HZS LK požár rodinného domku v obci Dalešice. K zásahu vyjely jednotky profesionálních hasičů požární stanice Jablonec nad Nisou a dobrovolných hasičů obcí Dalešice a Maršovice s třemi automobilovými cisternami.

Jednalo se o přízemní rodinný domek, který nebyl již delší dobu obydlen. Požár vzniknul v podkrovní části domu. V 6:07 hod. se podařilo hasičům požár lokalizovat. Při hašení došlo k prohoření stropní dřevěné části a 2 hasiči se propadli do přízemí. Z hasičů nebyl nikdo zraněn. Celou situaci komplikoval i ranní mráz, jehož vlivem namrzala voda na vozovce i na konstrukci požární techniky. Zásah byl ukončen v 7:58 hod.

Příčina požáru je v šetření Policií ČR, pravděpodobně se jednalo o nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Požárem byla poškozena střecha a podkrovní část, zbytek domu byl vlivem hasebních prací podmáčen. Přímá škoda byla odhadem vyčíslena na 300 tisíc, uchráněné hodnoty na 200 tisíc. Majitel se zatím k hodnotě objektu nevyjádřil. Při požáru nedošlo k žádnému zranění.


Autor: ppor. Mgr. Iva Michalíčková, tisková mluvčí HZS LK
Sdílet