Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po tragické havárii osobního auta u Lhotky

Dne 9. 5. 2011 v 11:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii auta do stromu u obce Hustopeče nad Bečvou.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem a v rámci mezikrajské pomoci také jednotka profesionálních hasičů z Hranic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavní silnici I/35, mezi obcí Lhotka a Hustopeče nad Bečvou, došlo k tragické havárii osobního auta zn. VW Tuareg.

Oznámení o havárii přijali naši operační důstojníci od kolegů z Olomouckého kraje. Událost se stala na hranici kraje, a proto na místo vyrazily jednotky z obou sousedících regionů.

Osmačtyřicetiletý řidič nezvládl jízdu a čelně havaroval do stromu. Při havárii utrpěl velmi těžká zranění a zůstal zaklíněný v autě. Na jeho záchranu a vyproštění vyjeli hasiči, policisté a vzlétli letečtí záchranáři.

Hasiči z Valašského Meziříčí byli na místě zásahu za osm minut od výjezdu ze stanice. Na místě se potvrdilo, že havárie se stala na území Zlínského kraje. Okamžitě bylo připraveno vyprošťovací zařízení a za použití speciálních nástrojů byl vážně zraněný muž ze zdemolovaného vraku postupně vystříhán.

Na pomoc přiletěl vrtulník letecké záchranné služby s lékařem. Řidič svým těžkým zraněním nakonec na místě podlehl a nepodařilo se ho přes veškerou snahu záchranářů udržet při životě.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin do okolní půdy. Havárii šetřila policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet