Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto se převrátilo na střechu

Bez zranění naštěstí skončila pondělní dopravní nehoda u Teplé. Osobní auto se zde převrátilo na střechu, přivolaná záchranná služba jen zkontrolovala řidiče, který z havarovaného vozidla dokázal vystoupit sám.

Auto se převrátilo na silnici z Teplé na Plzeň u odbočky na Ovčí Dvůr. U nehody zasahovala místní dobrovolná jednotka a také hasiči ze stanice Toužim. Hasiči zajistili místo nehody a protipožární zabezpečení. Proč auto skončilo na střeše zjišťuje policie.

V průběhu pondělí, 9. 5. 2011 hasiči v kraji zasahovali také u pěti požárů. U Vojkovic byl hlášený požár lesního porostu ve stejných místech, kde během Velikonoc strávili hasiči při likvidaci lesního požáru dva dny. Tentokrát ale hořelo jen naplavené dřevo na břehu řeky na rozloze zhruba 2×4 metry. U Oloví začal z malé plynové lahve unikat plyn a navíc začal i hořet. Hasiči z Oloví lahev ochladili a zbytek plynu vypustili. V kolejišti šachty hořela tráva na ploše 2×50 metrů, s ohněm si poradila podniková jednotka hasičů z Vřesové. Požár trávy a starého stromu pak zaměstnal hasiče z Nejdku a Pozorky, hlášený požár ve skladu hořlavých kapalin v areálu sokolovské chemičky byl naštěstí jen prověřovací cvičení pro místní podnikové hasiče. V Rotavě hasiči otevřeli na žádost policie byt, ve vojenském prostoru Hradiště zlikvidovali včely na ubytovně, v Kraslicích zkontrolovali hlášený únik plynu a ve Františkových Lázních uklidili únik nafty po technické závadě na osobním autě.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet