Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči kontrolovali několik zábavních podniků v Ostravě -Jihu

V pátek 6. 5. 2011 v nočních hodinách se konala součinnostní bezpečnostní akce v namátkově vybraných zábavních podnicích na území ostravského městského obvodu Ostrava-Jih. Vedle příslušníků z odboru prevence Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje se do ní zapojila také Policie ČR, Městská policie Ostrava, zaměstnanci České obchodní inspekce a zástupci Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih.

Hasiči při této kontrolní akci zaměřili svou pozornost na dodržování základních povinností z oblasti požární prevence, a to zejména na průchodnost a označení únikových cest a východů a na dostatečný počet funkčních a přístupných hasebních prostředků. Celkem příslušníci HZS MSK zkontrolovali v noci z pátku na sobotu pět restauračních zařízení.

Ve dvou podnicích nebyly zjištěny žádné nedostatky v dodržování předpisů o požární ochraně, ve třech zbývajících zařízeních bylo zjištěno celkem šest (již téměř tradičních) závad, vztahujících se k (ne)provozuschop­nosti přenosných hasicích přístrojů a hydrantů, k (ne)průchodnosti únikových cest a (ne)vhodné hořlavé úpravě podhledu pod stropem místností. Zjištěné závady budou s provozovateli kontrolovaných zařízení individuálně řešeny ve správním řízení. Za nedostatky podobného charakteru může HZS MSK uložit pokuty až do výše 500 tisíc Kč.

Vzhledem ke zjištěným neustále se opakujícím závadám bude HZS MSK v obdobných namátkových kontrolách zajišťování požární bezpečnosti i nadále nepravidelně pokračovat.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet