Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Pálovicích hořelo hospodářské stavení

Včera (10. května 2011) pár minut před pravým polednem vyjelo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů k požáru hospodářského stavení v obci Pálovice na Třebíčsku.

V době příjezdu hasičů bylo hospodářské stavení v plamenech. Požár se stačil také rozšířit na vedle rostoucí lípu a na část střešní konstrukce vedlejšího rodinného domu. Na likvidaci požáru nasadili hasiči několik vodních proudů. Zhruba po dvacetiminutovém úsilí se zasahujícím jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu. Hasiči následně ze stavení vyskladnili seno a slámu. V 17:58 hod byl požár zlikvidován a jednotky se postupně začaly vracet na své základny. Na místě byla ponechána místní jednotka sboru dobrovolných hasičů, která prováděla dohled nad požářištěm do ranních hodin.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 20.000 Kč. Příčinou požáru byla nedbalost při pálení starého sena v blízkosti hospodářského stavení.

U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jemnice a Třebíč společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Pálovic, Jemnice, Police, Třebelovic, Dešné a Straného Hobzí.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet