Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zcela zničil Klubíčko v Aši

Oblíbený hudební klub s restaurací Klubíčko v Aši na Chebsku v noci ze čtvrtka na pátek zachvátil velký požár. Oheň budovu zcela zničil, škoda je předběžně odhadnutá na 6 milionů korun.

Plameny ze střechy Klubíčka nahlásili obyvatelé Aše na tísňovou linku hasičů krátce před půlnocí. V době příjezdu hasičů na místo byl už celý objekt kompletně zasažený plameny, chvíli po zahájení zásahu se zřítila hořící střecha. Jen velmi opatrně se hasiči dostávali dovnitř do hořící budovy, kde hrozilo zřícení stropů. Ty nakonec také spadly, zbytek střešní konstrukce pak hasiči rozebrali. Z objektu prakticky zbyly jen obvodové zdi, požár zničil i vše, co bylo uvnitř. Z budovy hasiči postupně vynosili několik tlakových lahví.

Na likvidaci požáru se podílelo celkem šest jednotek hasičů s deseti zásahovými vozidly včetně speciálního technického automobilu se zásobou dýchacích přístrojů. Proč začalo Klubíčko hořet zkoumají vyšetřovatelé požárů společně s kriminalisty. Škoda je předběžně odhadnutá na 6 milionů korun, není vyloučené, že se ještě zvýší.

por. Ing. Bc. Pavel Valenta, Policie ČR:

Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci spáchání zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení. V Aši 12. května 2011, během dne došlo k požáru v objektu provozovny klubu „Klubíčko“ a tím k celkovému vyhoření objektu s vnitřním vybavením.

Příčina požáru je současné době v šetření Karlovarských krajských kriminalistů. Policisté žádají veřejnost o pomoc. Případní svědci, kteří by mohli, pomoci k objasnění požáru se mohou přihlásit na lince 158 nebo přímo vyšetřujícímu kriminalistovi na číslo 974 376 268.

Klubíčko už třikrát hořelo, v předchozích případech oheň poškodil střechu či jen část budovy. Tento požár ale už byl pro klub nejspíš poslední.

Zasahující technika:

  • HZS Aš (CAS 24 T815, CAS 32 T815, AŽ 30 Ifa)
  • HZS Cheb (CAS 24 Scania, VEA Škoda Yeti)
  • HZS Sokolov (TA CH PPLA)
  • JSDH Hazlov (CAS 24 Š 706)
  • JSDH Hranice (CAS 24 Š 706)
  • JSDH Krásná (CAS 32 T148, DA 12 A30)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet