Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Uuvolněný náklad klád pobořil část stodoly

Dne 13. května 2011 v 07:14 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v obci Osíčko.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že přímo v obci došlo k dopravní havárii nákladní soupravy s návěsem na přepravu klád a s tahačem zn. MAN.

Původně hlášená dopravní nehoda se střetem osobního a nákladního auta se na místě nepotvrdila.

Řidič nezvládl jízdu v klesání obcí a s nákladní soupravou havaroval. Při havárii se souprava převrátila na bok a dopadla na chodník u silnice. Z návěsu se uvolnil náklad a klády pobořily asi polovinu blízké stodoly. Při nehodě byl zraněn řidič, kterého si do své péče převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby.

07:30
Velitel zásahu oznámil, že při havárii došlo k poškození silničních svodidel. O události byli informováni zástupci správce komunikace. Doprava v místě havárie je omezena do jednoho jízdního pruhu. Hasičům se podařilo zajistit vrak tahače proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty.

07:40
Posádka zdravotnické záchranné služby odváží zraněného řidiče do nemocnice na vyšetření. Na místo jsou povoláni také pracovníci energetické společnosti, kteří musí odpojit vedení nad havarovaným vozidlem pro jeho bezpečné zvedání zpět na kola.

08:20
Firma havarované kladovky si zajistí zvednutí havarované soupravy na kola a odtah vozidla. Na místo byl firmou vyslán také náhradní vůz na odvoz klád.

09:20
Začala překládka nákladu. Vozovka je zcela uzavřena. Hasiči na místo vyslali speciální vyprošťovací jeřáb ze stanice Kroměříž k zajištění bezpečnosti během vyprošťování soupravy.

10:40
Náklad byl přeložen na náhradní vozidlo. Začalo zvedání havarované soupravy zpět na kola.

11:15
Souprava byla přetočena zpět na kola a odtažena mimo komunikaci. Původce havárie si zajistí další opatření a očištění vozovky.

11:40
Místo poničeného hospodářského stavení bylo vyhrazeno bezpečnostní páskou proti vstupu nežádoucích osob. Majitel stavení byl poučen o dalších nutných opatřeních a o bezpečnosti pohybu v blízkosti stodoly. Hasiči ukončili svůj zásah a vrací se na základny.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet