Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči uchránili výrobnu za deset milionů

Dne 13. 5. 2011 v 00:54 hod. byli hasiči informováni o požáru ve firmě ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Poličné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u jedné z výrobních hal došlo k požáru palet a kartonáže.

Požár zpozoroval jeden z občanů, který bydlí nedaleko průmyslového areálu. Událost nahlásil na tísňovou linku městské policie – 156. Strážníci okamžitě předali důležitou informaci hasičům.

Hasiči s cisternami dorazili do několika minut, ale dostat se až přímo k místu požáru zabralo další čas. V areálu bývalých firem bylo komplikovanější se orientovat a najít správnou vjezdovou bránu. Dosažení místa požáru bylo ohlášeno dvanáct minut po výjezdu našich hasičů ze stanice.

Velitel zásahu potvrdil, že se jedná o požár uskladněných palet a kartonů v krytém přístavku u výrobní haly. Po natažení vodního vedení byl zahájen požární útok, který směřoval nejen na sražení plamenů samotného požáru, ale také na ochranu blízké haly i zaparkovaného osobního auta.

Lokalizace požáru byla hlášena kolem půl druhé ráno a celková likvidace požáru zabrala asi hodinu prací. Při zásahu se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru na výrobní halu se stroji a uskladněným polystyrenem. Byly tak uchráněny značné hodnoty majetku.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v přístavku s uskladněnou kartonáží a paletami. Plameny poškodily také opláštění výrobní haly a částečně i zaparkovaný osobní automobil. Majitelům byla způsobena škoda asi za 110.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit výrobnu polystyrenu za 10 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je nadále ve společném šetření hasičů i policie, a to pro nevyloučené nedbalostní nebo úmyslné jednání neznámé osoby.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet