Úterý 16. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě nehody ve středních Čechách

Zřejmě špatné počasí bylo příčinou dvou dopravních nehod, které se se odehrály ve čtvrtek 12. května 2011 v odpoledních hodinách na Kladensku.

K první nehodě byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Kladno s jedním zásahovým automobilem na 18.km dálnice R6 ve měru na Karlovy Vary. Jednotka průzkumem zjistila, že se jedná o nehodu osobního vozidla Škoda Fabia mimo vozovku. Vozidlo skončilo po nárazu do svodidel ve strouze na střeše. Řidič vozidla vyvázl bez zranění.

Hasiči provedli protipožární opatření na havarovaném vozidle a následně usměrňovali provoz na dálnici do té doby než byla nehoda zadokumentována Policií ČR a vozidlo vytaženo odtahovou službou zpět na vozovku.

Jen pár hodin po příjezdu na základnu byla jednotka kladenských hasičů opět povolána k dopravní nehodě. Jednalo se o nehodu osobního vozidla Škoda Felicia v obci Buštěhrad na Kladensku. Řidič vozidla nezvládl na mokré vozovce řízení a narazil v levotočivé zatáčce do kmene stromu, náraz vozidlo vymrštil a převrátil na střechu zpět do silniční komunikace. Řidič opět vyvázl bez jakéhokoli zranění. Hasiči provedli protipožární opatření na vozidle a do příjezdu Policie ČR na místě řídili dopravu kyvadlově.

nstržm. Lukáš Vejvar
HZS Středočeského kraje

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet