Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru v Žabovřeskách našli tělo

K požáru rodinného domu vyjížděli 14. 5. ráno hasiči do Horovy ulice v Brně-Žabovřeskách. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů.

Hlášení o tom, že z oken v prvním patře dvoupodlažního domu vychází hustý černý dým, hasiči na tísňové lince přijali v 8.11 hodin. Na místo postupně vyjely profesionální jednotky ze stanic v Lidické, Bauerově, Hrázní a Točné ulici, a dobrovolná jednotka z Brna-Komína.

Při příjezdu prvních jednotek hořel byt v prvním patře a dým vycházel i ze střechy domu. Hasiči proti plamenům nasadili dva vodní proudy s pěnou, pomocí automobilového žebříku ochlazovali a půdní prostory a střechu domu a bránili rozšíření požáru do okolí. Oheň dostali pod kontrolu v 8.32 hodin. Likvidaci požáru po dohašení lokálních ohnisek hoření a odvětrání zasažených prostor ukončili v 10.32 hodin. Ke střežení požářiště na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů.

Během zásahu hasiči ve vyhořelém pokoji našli lidské pozůstatky. Totožnost těla a příčinu úmrtí zjišťují policisté. Uvnitř objektu strážníci Městské policie odchytili psa.

Pokoj o rozměrech zhruba 4,5 krát 3,5 metru požár zničil, další prostory bytu 2 + 1 v prvním patře zasáhl žár a zplodiny hoření. Zásah hasičů zabránil rozšíření ohně na půdu a střechu domu a také do přízemí. Příčinu vzniku požáru zjišťují vyšetřovatelé HZS JmK ve spolupráci s policisty. Škodu způsobenou požárem vyšetřovatelé podle předběžného odhadu vyčíslili na 300 tisíc korun, hodnotu uchráněné části domu pak na 200 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet