Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

II. Ústí nad Orlicí – Liga ČR 2011 ve výstupu na věž

122 závodníků včetně slovenské výpravy se postavilo 13. května 2011 na start druhého závodu Ligy ČR 2011 ve výstupu na věž v Ústí nad Orlicí.

Slunečné i když hodně větrné počasí přilákalo početné diváky a v prvním kole viděli diváci sedm výkonů pod magickou hranicí patnáct sekund.

zobrazit celý článek na ČSPS.cz


Dnes, 13. května 2011, v půl deváté ráno odstartoval v areálu hasičské stanice v Ústí nad Orlicí již 21. ročník celostátní soutěže nazvaný Orlická věž. Letošní ročník byl opět pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Mgr. Radka Martínka a profesionální hasiči z celé republiky soutěžili v jedné z disciplín požárního sportu, a to ve výstupu do čtvrtého patra cvičné věže pomocí hákového žebříku. Přihlášeno bylo celkem 122 závodníků.

Jen vítr, který po celou dobu konání soutěže narušoval jinak skvělou atmosféru, byl snad jediným rušivým elementem závodu. Mezi závodníky totiž panovala výborná nálada. Orlická věž, která je zařazena do Ligy České republiky ve výstupu na věž, je specifická tím, že soutěžící mají čtyři pokusy vyběhnout do 4. podlaží cvičné věže.

Z přítomných diváků byl mimo jiných přítomen senátor za okres Ústí nad Orlicí Ing. Petr Šilar. Na závody se přijela podívat i olympijská vítězka a světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková.

Na stanici se zároveň konal Den otevřených dveří, a tak za hasiči putovaly děti ze základních i mateřských škol z okolí a samozřejmě široká veřejnost. Návštěvníků přišlo i dnes opravdu hodně.

FOTO: Vlasta Michalovičová

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet
Přiložené soubory
orlická věž 2011.xls zobrazit online XLS 341 kB
Seriál: Liga ČR 2011 ve výstupu na věž