Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: 5 zraněných po nehodě na Kladensku

K vážné dopravní nehodě dvou osobních automobilů byly vyslány složky IZS v sobotu 14. května 2011 v 12:41 hodin na křižovatku silnice 1/16 u Tuřan na Slánsku.

Po příjezdu zásahové jednotky ze stanice Slaný s technikou CAS 24 T815 TERRNO a posádek zdravotnické záchranné služby na místo události bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních automobilů, z nichž jedno je zavěšené na svodidlech nad mostkem a druhé je cca 25 metrů v poli. Ve vozidlech bylo přepravováno celkem 5 osob, které byly mimo vozidlo a všechny byly zraněny.

Jednotka HZS provedla nezbytné protipožární opatření, základní zajištění vozidel a současně prováděla asistenci posádkám záchranné služby, které provedly prvotní roztřídění zraněných a zahájily přednemocniční neodkladnou péči. Dva těžce zranění cestující byli po zajištění základních životních funkcí přepraveni dvěma vrtulníky leteckých záchranných služeb do pražských nemocnic, 3 zranění byli převezeni do slánské nemocnice.

Po předání a transportu zraněných provedla jednotka HZS úklid vozovky od provozních kapalin a zbytků zdemolovaných vozidel.

Silnice 1/16 v úseku mezi obcemi Slaný a Tuřany byla na několik hodin zcela uzavřena.

Inkriminovaný úsek silnice 1/16 – křižovatka Byseň x Studeněves je místem častých tragických nehod. Řidiče neodradí ani křížky na hranici křižovatky, vypovídající o osudech jiných účastníků silničního provozu.

mjr. Bc. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů
HZS Středočeského kra­je

Sdílet