Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: U vážné nehody byly zraněny i děti

Vážná dopravní nehoda osobního vozidla byla na tísňovou linku středočeským hasičům ohlášena v neděli 15. května 2011 v 11:36 hodin na 8. kilometru rychlostní komunikace R7 ve směru na Prahu u odbočky na Kladno. Při nehodě utrpělo 5 osob zranění.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s jedním zásahovým automobilem a vyšetřovatelem požárů za účelem fotodokumentace. Dále na místo vyjela Záchranná služba a Policie ČR.

Vozidlo značky Volvo vyletělo za deštivého počasí ze silniční komunikace do strouhy, přeletělo přes střechu a dopadlo zpět na kola. Vozidlem cestovalo celkem 5 osob, z toho 2 děti. Žena, která zřejmě seděla na zadních sedačkách utrpěla nejvážnější poranění. Dvě děti, muž a žena utrpěli lehká poranění. Kolem nehody projížděla lékařka, která všem zraněným poskytla první pomoc a předala prvotní informace o stavu zraněných zasahujícím složkám Integrovanného záchranného systému.

Jednotka kladenských hasičů v době příjezdu poskytla všem zraněným též neodkladnou přednemocniční péči a pomohla s transportem zraněných do vozidel záchranářů. Hasiči zraněným dětem předali dráčky záchranáčky pro uklidnění ze stresu po dopravní nehodě.

Poté bylo místo nehody předáno Policii ČR, která událost zadokumentovala a jednotka se vrátila zpět na základnu. Havarované vozidlo bylo vyproštěno odtahovou službou. Jedná se již o několikátou nehodu v tomto stometrovém úseku.

Foto a video: kpt. Bc. Tomáš Nocar
Info: nstržm. Lukáš Vejvar

Sdílet