Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sobotní požár popálil dítě i dospělého

Dne 14. května v 11.20 hodin zasahovali profesionální hasiči z Ústí nad Orlicí u požáru chaty v chatové osady Amerika v Ústí nad Orlicí. Na místo byly přivolány i jednotky dobrovolných hasičů z Černovíru -Ústí nad Orlicí, Ústí nad Orlicí a Hylvátů – Ústí nad Orlicí.

Ilustrační foto

Hasiči na místě zjistili, že hoří chata i propan butanová láhev. Uvnitř objektu byly celkem dvě tlakové lahve. Při požáru došlo ke zranění dvou osob – jedna dospělá osoba a jedno dítě ve věku 4 roky. Obě popálené osoby byly letecky transportovány do nemocnice. Požár chaty dostali hasiči pod kontrolu v 11.39 hodin, ale tlaková propan butanová láhev stále hořela.

Na místo byla povolána i termokamera ze stanice Pardubice. Hasiči ochlazovali propan butanové lahve a termokamerou zjišťovali jejich teplotu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun – 150 tisíc korun je škoda na chatě a 50 tisíc korun na vybavení chaty. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Hasičům se nakonec lahve podařilo ochladit na bezpečnou teplotu. Událost ze strany hasičů byla ukončena v neděli 15. května v 9.57 hodin.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet