Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Tragická nehoda u Otrokovic

Dne 16. 5. 2011 v 07:05 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Otrokovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem, kterou posílila další jednotka profesionálů z Kroměříže.

AKTUALIZACE

09:00
Při šetření události se ukázalo, že dalším účastníkem dopravní nehody bylo i druhé osobní vozidlo zn. Š Felicia. Po nárazu kamionu do prvního osobního auta se podařilo tomuto řidiči intenzivním brzděním a bleskovým manévrem vyhnout oběma poškozeným vozidlům. Letící díly z poškozených vozů zasáhly přední část jeho auta a došlo k poškození světla. Řidič vyvázl bez zranění a jen s lehkým šokem.

Hasiči dál zajišťují prostor po dopravní nehodě. Po zadokumentování události policií budou hasiči asistovat u vyprošťování zničeného osobního vozu na louce a při odtahu vraků.

10:25
Veškeré likvidační práce spojené s řešením mimořádné události byly ukončeny. Hasiči balí techniku a vrací se na své základny.Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/55, mezi obcí Otrokovice a Tlumačov, došlo k tragické dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Felicia a nákladní soupravou s tahačem zn. Volvo.

Osobní auto se dvěma mladíky údajně vyjíždělo na hlavní silnici, kde do nich narazil rozjetý kamion. Osobní auto bylo odhozeno mimo komunikaci a skončilo na blízké louce, kde se převrátilo na bok. Při nehodě utrpěli zranění dva dvaadvacetiletí mladí muži.

Hasiči z Otrokovic byli na místě nehody už za dvě minuty po výjezdu z nedaleké stanice. Oba mladí muži byli mimo vrak auta. Jeden z mužů byl v kritickém stavu a hasiči okamžitě zahájili umělé dýchání a nepřímou srdeční masáž. V oživování hasiči pokračovali až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby. Lékař se následně pokusil o další oživování, ale veškerá snaha byla nakonec marná. Mladý muž podlehl svým těžkým zraněním na místě nehody a byl prohlášen za mrtvého.

Druhý zraněný mladý muž byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po ošetření byl odvezen posádkou zdravotnické záchranné služby do nemocnice k další péči a vyšetření. Řidič nákladní soupravy vyvázl nezraněn.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Nehoda omezila dopravu do jedné poloviny silnice. Událost šetří policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet