Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Strakoničtí hasiči u armády

Zaslouženému a velkému zájmu strakonické veřejnosti se těší vždy počátkem května „Den otevřených dveří“, který pořádá na své základně „V Lipkách“ místní

25. protiletadlová raketová brigáda. Na pravý vojenský guláš zavítaly 8. května čtyři tisícovky návštěvníků ze Strakonic a okolí.

Tradičně se této akce účastní rovněž Hasičský záchranný sbor Strakonice, který v rámci letošního programu připravil pro diváky akční dynamickou ukázku své činnosti. Vyproštění zraněné osoby z havarovaného vozidla patří mezi atraktivní podívanou, proto na nástupní ploše bylo plno. Pozornost budila i naše výšková technika a dva členové lezecké skupiny, kteří zavěšeni pod košem požární plošiny, předváděli své umění při záchraně osoby z výšky.

Na své si rovněž přišly zejména děti, které mohly u hasičského propagačního stánku kreslit a za svou snahu byly odměněny drobnými cenami. Mnozí příchozí využili i možnosti vyzkoušet si hasičský ochranný oblek a nechat se vyfotografovat na mobilní zásahové technice. Slunečný den nezklamal a přitáhl k nám dobrou pětistovku malých návštěvníků.

Sdílet