Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO a FOTO: Souboj raftových posádek v Troji

Dne 18. 6. 2011 proběhl za oblačného počasí závod posádek HZS ČR na raftových člunech na cvičném kanále v pražské Troji. Máme pro vás videoreportáž se záběry kamery umístěné na přilbě závodníků.

Počasí se sice úplně nevyvedlo k dokonalosti, ovšem organizátoři připravili opět perfektní závod. Profesionální rozhodčí bděli nad celou regulérností závodu. Ten se ale nesl v přátelském duchu a všechny posádky si závody užívaly.

Soutěžilo se v několika disciplínách. Hasiči se 4 a 6 závodníky soutěžili ve slalomu a následně i ve sjezdu Trojského kanálu.

Rafty 6:

  1. HZS Pardubice
  2. HZS Karviná
  3. HZS Praha C

Rafty 4:

  1. HZS Karviná A
  2. HZS Pardubice
  3. HZS Praha A

Zvláštní cenu serveru POZARY.cz za „Nejvíc prolité krve“ získalo čtyřčlenné družstvo HZS Praha C. Všichni členové posádky se postupně zranili. Jeden byl dokonce odvezen do nemocnice na rentgen s podezřením na zlomeninu nohy, druhý si roztrhl kůži na noze, třetí si poranil klouby na ruce a čtvrtý si narazil koleno.

Kompletní výsledky najdete v příloze článku.


HZS MSK: Úspěch hasičů z Moravskoslezského kraje na raftech v Praze-Troji

Tým profesionálních hasičů z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) zvítězil o víkendu na 13. ročníku závodu hasičských posádek (HZS ČR) na raftových člunech na umělém kanále v Praze-Troji. V hlavní kategorii R4 porazila sestava ze severovýchodu republiky favorizovaný tým HZS Pardubického kraje a tým pražských profesionálních hasičů. V sestavě HZS MSK byli hlavně hasiči-vodáci z Karvinska.

V doplňkové kategorii R6 skončil tým HZS MSK hned druhý za pardubickým raftem, třetí byl opět pražský tým. Úspěch moravskoslezských profesionálních hasičů umocnilo ještě osmé místo „nováčků“ v závodě R4.

Reprezentaci HZS MSK se tím povedl nejlepší výsledek za dobu trvání závodu. Povedlo se jí překazit dlouhodobou nadvládu HZS Pardubického kraje. Špička z předchozích let byla v Troji kompletní. Složení reprezentace HZS MSK v závodech raftových posádek:

  1. Robert Záhradník (hasičská stanice/HS Bohumín, kapitán týmu, aktivně činný ve vodáckém oddíle Hraničář v Karviné)
  2. Radek Štolfa (HS Bohumín, odchovanec vodáckého oddílu Hraničář v Karviné)
  3. Michal Kysa (HS Karviná, odchovanec vodáckého oddílu Hraničář v Karviné)
  4. Jakub Božovský (HS Český Těšín, odchovanec vodáckého oddílu Hraničář v Karviné)
  5. Roman Kocur (HS Orlová, odchovanec vodáckého oddílu Hraničář v Karviné)
  6. Ing. Martin Tomaško (HS Ostrava-Hrabůvka)
  7. Robert Hanák (HS Bohumín)
  8. Martin Bloksch (HS Bohumín)
  9. Tomáš Salamon (HS Bohumín)

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet
Přiložené soubory
rafty 2011.xls zobrazit online XLS 60 kB