Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auta někdo zapálil úmyslně, škoda 60.000 Kč

Dne 17. 5. 2011 v 01:43 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Hluku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Hluku s dalšími dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru dvou zaparkovaných osobních aut zn. Seat Cordoba a Renault Laguna.

Požár vzbudil majitele, který vyběhl z domu a požár se snažil hasit pomocí tří přenosných hasicích přístrojů, kbelíků s vodou, i za podpory souseda se zahradní hadicí. Rychle se rozšiřující požár byl však nad jejich síly a na pomoc museli vyjet hasiči.

Jako první dorazila místní jednotka dobrovolných hasičů, která rozvinula vysokotlaké vodní vedení a požár se jí podařilo rychle lokalizovat. O pár minut později přijeli profesionálové a požár byl postupně uhašen. Při likvidaci požáru se museli hasiči násilím dostat pod kapoty aut a zlikvidovat také uvnitř skrytá ohniska. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

por. Mgr. Aleš Mergental, Policie ČR:

Dnes ráno na místo vyjeli kriminalisté, aby jednak zajistili upotřebitelné stopy a také začali zjišťovat informace k prozatím neznámému žháři. Speciálně vycvičený pes označil na autech místa, kde při požáru byly použity látky podporující hoření. Policisté tak začali pátrat po pachateli, kterému za spáchání trestného činu poškození cizí věci hrozí až rok vězení.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování ukázalo na úmyslné založení požáru neznámou osobou. Na místo byla povolána policie a případ je nadále ve společném šetření. Požárem způsobená škoda na starších vozech byla vyčíslena na 60.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet